Awesome south!
Dit moet je horen (lezen)!!
We hebben de overtocht gemaakt en we zijn heelhuids aangekomen. Ondanks alle verhalen over de mensen die ons voor gingen en die met gebroken neus, keuzingen en misselijk aankwamen, hadden wij een prachtige rustige en heldere dag om naar Picton te varen. De Queen Charlotte sounds waren prachtig en we hebben hier dan ook veel foto's gemaakt. (Intussen zitten we na 2 weken al op ruim 600 foto's en ik zet de mooistenog voor dit weekend op internet. Lekker voor de vrijdagmiddag-break op je werk)
In Picton zaten we in een geweldig hostel waar we 's avonds chocoladepudding kregen en in de ochtend vers brood! Geweldig toch?!
De volgende ochtend zijn we op ons gemakkie naar Abel Tasman national park gereden met een uitgebreide stop in Nelson voor een wandelingetje en een bakkie slobber. We leken het hostel in het park voor onszelf te hebben en zo was het ook tijdens de wandeling de volgende dag. We zijn langs een heleboel mooie baaien gelopen met geweldige uitzichten. Net als op de anzichtkaarten...(tja...daar moet je van houden). Absoluut sprookjesachtig.
Na Abel Tasman zijn we doorgereden naar Greymouth. Een plaatsje van niks maar toch de moeite waard om te blijven hangen. Onderweg zijn we langs de amazing westkust gereden met de pancakerocks, geweldige woeste golven en de meest rare verkeersborden. Zo zagen we een aantal borden met; pas op overstekende Pinguins. Wij maar zoeken..maar ik denk dat die waren weggespoeld. Ook de bruggen waren spannend op hw6. Een 1 richtingsbrug met daarop ook nog een spoorbaan. Dus: er kan een auto of trein van voren komen en een trein van achteren!
Het regende behoorlijk die dag en de voorspelling voor de volgende dag was niet veel beterdus besloten we een noodplan te maken. We besloten een quadtocht te maken met het thema ' the wetter, the better'. Dus de volgende ochtend in de regen (echt met bakken tegelijk) op de quad door de modder, door de bossen, door riviertjes en nat zijn we geworden! Heerlijk zo baggeren. Wat ook mooi was is dat ma helemaal ontplooide tot een echte pro. Per ongeluk kwam ze van het pad af en moest ze daardoor een heuvel op die volgens de instructeur niet te doen was. Ma schakelt naar 4wd, kijkt niet op of om, geeft gas en voor we het wisten stond ze boven.
De avond hebben we doorgebracht in een bierbrouwerij... het regende nogsteeds tenslotte
Na Greymouth werd het tijd voor de Fox glacier. Met wat leuke tussenstops in tussenliggende plaatsjes kwamen we aan in een gezellig hostel bij de gletsjer.
vanochtend zijn we vroeg opgestaan voor een nieuw avontuur. Met de heli zijn we de Fox glacier op gevlogen. Van beneden aan de berg lijkt de top een beetje wit met wat rotsen tussendoor. Als je er boven vliegt zie je dat die witten stukken grote ijsplateau's zijn. Als je erop staat besef je ineens dat het reusachtige ijsplateau's zijn met grote caves erin! De meest waanzinnige vormen zie je in het ijs. Mooie gangen van blauw ijs waar je doorheen kan kruipen en bogen van ijs die er misschien aan het einde van de dag al niet meer staan. Iedere dag is het hier anders en dat werd wel duidelijk toen de zon op het ijs scheen. Een boog van ijs begon te druppelen en toen we terug liepen was de boog al bijna ingestort. Een mooie ervaring om hier te lopen en zeker een aanrader als je in de buurt bent
Morgen rijden we naar Queenstown en door naar Te Anau en Milford Sounds
Doegie!
Waanzinnig!!
We zijn zéér benieuwd naar de voto's ;-))
greetz and hugs!
Tjonge, vervelen zit er niet in he!
Gaaf hoor allemaal!
liefs mir
We zijn je hier niet vergeten hoor ! Leuk, die verhalen en foto's.
Hallo jullies!!!
Wat een mooie omgeving daar!
Echt wel genieten,
Het lijkt me een straf om dat allemaal te mogen meemaken, NOT
Ik begin een beetje jaloers te worden;-)
Knufffffffffsssssss!!
't spijt me zeer, maar jij houdt toch helemaal niet van bier?
voor de regen aldaar had je niet helemaal daarheen gehoeven, godalle80, het lijkt hier wel een verkapte herfst! Global Warming is ook niet meer wat het is geweest! Zal vast wel waar zijn, maar niet hier in ieder geval... Ik hoor ze ook alleen klagen op het moment dat er in de winter geen Elfstedentoch geschaatst kan worden. Dan is er ineens sprake van GLOBAL WARMING. Nou... wel heel selectief. Ga maar eens een blog schrijven over mijn maandagmorgenfrustraties. I'll keep you posted.
Maar wat een apart verhaal van die glaciers man... das echt wel apart... maarreeehhh kom je al terug? 't is nou wel een keer klaar he! ;-)
x Rody