natalieontour.reismee.nl

Ven2-4Cancer

Iets meer dan een maand na de prachtige Alpe d'HuZes zijn de fiets-trainingen alweer begonnen. Het doel: de verschrikkelijke Mont Ventoux minstens 3 maal trotseren op 9-9-2009
Even wat informatie over deze pukkel:

In de wijde omgeving zijn er geen bergen te bespeuren die tot aan zijn middel rijken, al kan je in de verte, bij helder weer, de besneeuwde toppen van de Alpen zien. De naam Mont Ventoux betekent 'winderige berg', en sommige fietsfanaten weten waarom. Hoewel zelden in de Tour beklommen, is de Mont Ventoux één van de topcols in Frankrijk.
De zwaarste kant start via Bédoin, al is volgens sommigen, de Malaucène-zijde minstens even zwaar. Sault is veruit de minst zware kant. Alle kanten zullen wij deze dag beklimmen.
De Mont Ventoux ligt in Provence Vaucluse. Vanaf Bédoin, is de Mont Ventoux 22.7 km lang. Over deze afstand overbrug je 1622 hoogtemeters. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is bijgevolg 7.1 %.

Opnieuw fietsen wij deze tocht met een doel. we zamelen daarmee een zo hoog mogelijk bedrag in voor de Vlaamse Liga tegen Kanker, bekend van “Kom op tegen kanker”. Dit alles onder het motto “opgeven is geen optie”.

Gisteren was de eerste fiets-training. Op mijn nieuwe fiets wel te verstaan...Jawel, een echte racefiets onder mijn kont!

Om iets over achten fietsten we weg.
Robin had een prachtige route uitgestippeld langs weilanden en door bossen naar de Amerongse berg. Hoewel Nederland redelijk vlak is, is de kunst om met een hoog verzet op een flink tempo door te rijden om zo wat kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen. Onze heren hadden er soms een behoorlijk tempo in

Undecided
maar ik heb me niet laten kennen. Het was bovenal een gezellige avond.

Ik zal wekelijks een update geven over onze trainingen en vorderingen richting deze verschrikkelijke berg.
Meer informatie is te vinden op www.Alpenkanjers.nl

Hier kan je ook een bijdrage aan ons doel doneren

Laughing