natalieontour.reismee.nl

3 gebroken benen later ;-)

UIteindelijk had ik mijn keuze gemaakt. Eerst 2 dagen bij Marc in huis (heel backpackend Raglan was daar ingetrokken...) waar we niet eens zijn toegekomen aan surfen. Vanaf het moment dat ik daar aan kwam bleef het huis maar volstromen met mensen. Ik was daar aangekomen met wijn dus konden we niemand naar huis sturen voor de flessen leeg waren. In die tijd had iemand anders al voor eten gezorgt en daarna besloot iedereen om die nacht maar daar te blijven. Iemand had een stukje hout gevonden met mooie figuren en kleuren erin. Ik dacht daar wel even een ketting van te maken de volgende dag. Dat viel niet mee met een zakmes dus bij de buurvrouw een zaag gehaald. De buurvrouw bleek een handige trien en gaf me meteen een polijstsetje mee. Het hout was erg hard en moeilijk te bewerken en voor ik het wist was er al een halve dag om maar ik wilde het af maken. Aan het einde van de dag had ik 2 kettingen en 2 armbanden die ik ook binnen 30 minuten al weer kwijt was. Ze vielen in de smaak gelukkig. Toen kwam iedereen alweer thuis en werd de vorige avond herhaald.

Daarna een paar dagen naar Ayumi in Cambridge. Ayumi werkt daar met racepaarden en ik kon een paar dagen meelopen. De werkdagen zijn daar van 4.30 am (!!!!!) tot 9.30 am en van 2.30pm tot 4.30 pm. En ik maar denken dat mijn werktijden onlogisch waren. Een aantal bekende namen komen van deze stal dus was het best leuk om hier eens rond te kijken. Dat het trainen van racepaarden niet geheel zonder risico's is bleek al snel. Een gebroken schouder en een gebroken nek in de week daarvoor. Dit is voornamelijk door de korte stijgbeugels en de leeftijd van de paarden. Deze zijn tussen de 2 en maximaal 6 jaar oud. Maar snel sijn ze!

Ook grappig aan dit gebied is dat het gewoon helemaal plat is. Plat als een pannekoek. Of wat beter tot de verbeelding spreekt: plat als Nederland ;-) Hier zie je dan ook meer mensen hardlopen of fietsen dan waar dan ook. Geweldig was het op dinsdagochtend toen ik een rondje ging hardlopen. UIt alle hoeken kwamen paarden. Allemaal op weg naar de racebaan voor de ochtendtraining. Zelfs mensen in de auto hadden een helm op... op weg naar hun paard. Het was net een film.

De vrije tijd hebben we besteed aan wat rondkijken in Cambridge op de rommelmarkt op Laybourday (nationale feestdag), de Hamilton Zoo, een meeting met Ian en alle backpackers die hij langs de weg had opgepikt en de Botanische tuinen. Dat laatste was hilarisch. Een Hollandse week in de tuinen in Hamilton! Allemaal kraampjes met Kroketten, Senseo, Poffertjes, Haring en oud Hollandse spelen. Dus heb ik Ayumi en Pauline wat van de Hollandse cultuur laten proeven. Het was een geslaagde dag.

Nu ben ik weer terug in Raglan. Bij de buren van Martin en Jane.... Wist ik ook niet. haha, volgende keer maar even adres checken voor ik ergens heen ga. Een engels koppel is hier ook net aangekomen. Hoe meer zielen..

Het is niet te geloven maar ik heb vanmorgen zowaar veel plezier beleefd aan het schoonmaken van de keuken. Nog meer plezier ga ik beleven in de zee. Het is dan eindelijk tijd om te surfen!

Andre van Engelen

Hallo ik ga volgende week naar Belgie .Moet ik alvast wat chocola voor je meenemen ?
Lijkt me heerlijk om op jouw leeftijd al zo veel meegemaakt te hebben.
Op mijn leeftijd zou ik dat niet meer trekken.

Rody

Senseo is ook echt puur Nederlands he, haha, helemaal ingeburgerde Nederlandse kost!

Meisken! Hoe is het met u! Zo te lezen beleef je nog een hoop plezier.

Gerbrand, Fortis fitnessklant

Inspirerend jouw avonturen te lezen.

Leuk.

Tot de volgende keer.